TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipiİnce hamuru, baharatlı kıymalı harcı ve yanında taze yeşilliklerle sunulan lahmacun, herkesin favorisi. Ancak, klasik lahmacun, unlu hamuru ve yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle diyet yapanlar veya sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için bir endişe kaynağı olabilir. Sosyal medyada paylaşılan bu tarif, diyet yapanlar için bile uygun. İşte hazırlanışı.
Lahmacun yemek istiyor ama kalori ve karbonhidrat endişesi mi taşıyorsunuz? Sosyal medyada paylaşılan ve viral olan bu tarif, diyet yapanların bile tüketebileceği cinsten bir lahmacun hazırlamanızı sağlıyor. İşte nefis lahmacun tarifi.
Hamuru için:
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı lor peyniri
2 yemek kaşığı ince rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta
Harcı için:
150 gram kıyma (tercihen yağsız veya az yağlı)
1 adet orta boy soğan (rendelenmiş veya ince doğranmış)
1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Bir kâsede süzme yoğurt, lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri ve yumurtaları ekleyin. Tüm malzemeleri bir çırpıcı veya çatal yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Karışım, akışkan ama koyu bir hamur kıvamında olmalı. Ardından fırın tepsisine yağlı kâğıt serin.
Hazırladığınız hamur karışımından bir kepçe yardımıyla 4 eşit daire olacak şekilde tepsiye dökün. Daireleri olabildiğince ince tutmaya çalışın, böylece lahmacunlar çıtır bir dokuya sahip olur. Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Hamurları tepsiye yerleştirdikten sonra, fırında 25 dakika pişirin. Hamurların üzeri hafifçe kızarana kadar pişmesi yeterli.
Hamurlar fırında pişerken, kıymalı harcı hazırlayın. Bir kâsede kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, domates salçası, karabiber, tuz ve pul biberi ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurarak harç elde edin. Ancak harcın sulu olmamasına dikkat edin, gerekirse soğanın suyunu süzebilirsiniz.
Pişen hamurları fırından çıkarın ve her birinin üzerine hazırladığınız kıymalı harcı eşit şekilde yayın. Harcı ince bir tabaka halinde sürmek, lahmacunun dengeli pişmesini sağlar. Sonrasında tepsiyi tekrar fırına yerleştirin ve 10 dakika daha pişirin.
Fırından çıkan lahmacunları sıcak olarak servis edin. Yanında bol yeşillik, limon dilimleri ve domatesle klasik bir lahmacun ziyafeti yaratabilirsiniz. Diyet yapıyorsanız, 1-2 lahmacunla yetinmek ve yanına bol salata eklemek iyi bir fikir.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
26 Nisan 2025SPOR
26 Nisan 2025GÜNDEM
26 Nisan 2025SPOR
26 Nisan 2025SPOR
26 Nisan 2025GÜNDEM
26 Nisan 2025GÜNDEM
26 Nisan 2025